2008 BURÇ YORUMLARI

FİYAT BİLGİSİ

Fiyat Bilgisi Yükleniyor


Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.

Kitap ile ilgili henüz alıntı paylaşılmamış.

Kitap Bilgileri

Kitap Yazarı Yücel Sügen
Yayınevi MEDYA VEGA
ISBN 9789944014137
Sayfa Sayısı 120
Tür #başvuru hobi̇ #astroloji̇

P>TANIM

Vedic (Hint) astroloji sistemi "Yıldızıl Zodyak" kurgusuna dayanır ve Batı sisteminde kurulan horoskopla arasında ortalama 23 derecelik bir yerleşim farkı vardır. Bu farka "Ayanamsa" adı verilir. Vedic astroloji sisteminde gelecek yorumu iki şekilde yapılır:

1) Ay burçlarına göre gelecekte nelerin olacağı yorumlanır: Hint Astrolojisinde en önemli gezegen Ay olup duyguları, zihnin barışını, zenginliği ve ferahı, kişiliğin olumlu donatılmasını ve talihi yönetir.

Vedic sisteminde Ay yerleşiminin özel bir durumu vardır. Ay'ın yerleştiği ev; 1. Ev (Yükselen) kabul edilerek diğer yerleşimler buna göre yorumlanabilir. Ay ve Yükselen (Chandra Lag-na) o kadar önemlidir ki pek çok olayın açıklanması bununla yapılabilir. Ay yerleşimi Boğa burcunda (Varishha) olan bir kişi için 2008 yılında Aslan burcunda (Simha) olacak Transit Satürn, horoskopun Ay yükselen hesabına göre 4. Ev'inde olacaktır. Burası genel mutluluk, ev aktiviteleri, anne, kalp, arazi, sabit değerler ve taşıtları temsil eder. Bu sonuca göre Satürn 4. Ev olaylarına zarar verecek, engelleyecek ve kısıtlayacaktır. Bu sonuç bize Ay yerleşimine göre yapılacak gelecek yorumunun Batı sistemine göre daha doğru olacağını belirtir. Batı sisteminde gelecek yorumu Güneş burçlarına göre yapılır. Güneş burçlarına göre yorumda Transit Satürn kişinin herhangi bir horoskop evinden geçiyor olabilir. Oysa Vedic Astroloji'de Ay Aslan'da ise Transit Satürn 1. Ev'inden (Yükselen) geçiyor olacaktır. Transit Jüpiter Ocak ayında 5. Ev'inden geçiyor olacaktır ve aileye bir çocuk katabilir.