2013 Ales Fasikül Çıkmış Sorular

FİYAT BİLGİSİ

Fiyat Bilgisi Yükleniyor


Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.

Kitap ile ilgili henüz alıntı paylaşılmamış.

Kitap Bilgileri

Kitap Yazarı Hasan Can Oktaylar
Yayınevi Yargı Yayınları
ISBN 9786053521976
Sayfa Sayısı --
Tür #eği̇ti̇m #sinav hazirlik

Türkiye, Avrupa’da en fazla genç nüfusa ve İşgücüne sahip bir ülkedir. Aynı zamanda "bilgi toplumu" ve Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği "Çağdaş uygarlık düzeyi"ne erişme yolunda yoğun bir çaba içerisindedir. Bu nedenle birçok alanda nitelikli insan gücüne gereksinim duymaktadır. Bu gereksinimi karşılama görevi ise eğitim sistemine ve okullara verilmiştir.

Bu süreçte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) ülkemizde lisansüstü eğitim görmek isteyenler, üniversitelerde akademik kadrolarda görev almak isteyenler ve bazı kurum ve kuruluşlarda görev almak isteyenler için belirleyici bir sınav olma özelliğini kazanmıştır. ALES bir tür hız sınavıdır. Adayların bazı zekâ alanlarını verilen sınırlı bir süre içerisinde işleterek en uygun kararı verme yeteneğini ölçen bir sınavdır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda İki kez yapılmaktadır. Sınavda 40’ar sorudan oluşan Sayısal - 1 ve Sayısal - 2 testleri ile 80 sorudan oluşan Sözel Yetenek testi yer almaktadır. ALES puanı ’100 puan" üzerinden hesaplanacak ve adaylara sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı puanlar verilecektir.