Kuruluş
MADDE 1- (Değişik 1.fıkra : 2376-21.1.1981) Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanacak askeri mahkemeler; kolordu, ordu (deniz ve havada eşidi) ve kuvvet komutanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı nezdinde Millî Savunma Bakanlığınca kurulur.
Kuvvet Komutanlıklarının yapacakları teklif veya Genelkurmay Baş kanlığının, doğrudan doğruya göstereceği lüzum üzerine, diğer kıt'a komutanlıkları veya askeri kurum amirlikleri nezdinde de Millî Savunma Bakanlığınca askeri mahkeme kurulabilir ve aynı yolla kaldırabilir.
Bir garnizonda aynı kuvvetten nezdinde askeri mahkeme kurulması gereken birden fazla kıt'a komutanlığı bulunursa Genelkurmay Başkan lığının uygun göreceği bir kıt'a komutanlığı nezdinde Millî Savunma Bakanlığınca yeteri kadar askeri mahkeme kurulması ile yetinilebilir.
Askeri Ceza Kanununun 55, 56, 57, 58 ve 59 uncu maddeleri ile 148 inci maddenin (B) fıkrasında yazılı suçları işleyenlerin yargılanmaları Millî Savunma Bakanlığının Önceden tesbit ve Resmi Gazete ile yayınla yacağı askeri mahkemelerde yapılır.
Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.