P>Mahmut Tali ÖNGÖREN: Radyo-TV yayıncısı. TRT'den önce ve sonra Türkiye Radyoları'nda ve özellikle de TRT Televizyonu'nun ilk yayına geçirilişinde görevler aldı ve Radyo-TV izlenceleri hazırladı. Radyo-TV-Sinema konularında yazıları, araştırmaları, incelemeleri ve senaryoları var. Aynı konularda öğretim üyeliği yaptı. Yurtdışında da bu konularda yazdı ve çalıştı. III. Balkan Film Şenliği Başkanlığı'nı yaptı. Şimdi Ankara Film Şenliği'ni düzenliyor. Kazandığı dört dava sonucunda Gazi Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu'ndaki görevine dönme hakkını elde etti.
Bitmiyor. Galiba bitmeyecek de...Bu kitabın öyküsünden söz ediyorum.İkinci baskının ilk bölümü yeni çıkmıştı. İzmir'den gazeteci Tülay Cengiz telefonla aradı. Ege Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu'nda bir olay olmuş. «Yeni Gündem» dergisinin İzmir bürosundan bu olayla ligili düşüncelerimi soruyor.
Olay şöyle: Adı geçen Okul'dan bir öğrenci, Okul kitaplığından «Senaryo ve Yapım»ın ilk baskısını istemiş. Ödev yapıyormuş, kaynak kitaba gereksinim duymuş. Derken efendim, sayfaları karıştırırken, 7. sayfada bir filmcinin adı gözüne takılmış:
Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.