Sofie'nin Dünyası

FİYAT BİLGİSİ

Fiyat Bilgisi Yükleniyor


Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.

- 14/08/2017 07:30

“...Aslında her türlü debdebenin altında iktidar gösterisi vardır. Barok dönemdeki politik durumun bugünkü sanat ve mimariyle karşılaştırılabileceğini söyleyenler de var. Barok dönemin binaları baştan sona bol kıvrımlı süslemelerle doluydu. Politika ise sinsice işlenen cinayetler, düzenler ve entrikalarla yürütülüyordu.”


- 20/06/2017 14:30

“...Binbaşının bölük pörçük bilincinde uyanan fikir ve heyecanlardan ibaret olduğumuz ortaya çıksa bile, bu bizim küçük varoluşumuzu almaz elimizden.”


- 04/12/2016 21:30

"...Ne de olsa rüyanın konusu bizimle ilgili. Filmin yönetmeni biziz, parçaların montajını yapıyor, bütün rolleri de kendimiz oynuyoruz. Sanattan anlamadığını söyleyenler, kendi kendilerini iyi tanımıyorlar aslında."


- 05/09/2017 21:19

Lübnan'daki bu günlerden ileride hatırlayacağım en önemli şey, uzun bir bekleyiş olacak.


- 24/07/2017 14:30

"Hiç hasta olmasak,sağlığın ne olduğunu da bilemeyecektik.Hiç açlık çekmesek,tokluğun keyfini çıkaramazdık.Hiç savaş olmasa,barışın değerini bilmezdik ve eğer hiç kış gelmese,baharın da geldiğini fark etmezdik."


Tüm alıntıları göster

Kitap Bilgileri

Kitap Yazarı Jostein Gaarder
Yayınevi Pan Yayıncılık
ISBN 9789758434572
Sayfa Sayısı 592
Tür #roman #roman

p>
15- yaş gününü kutlamaya hazırlanan Sofie, posta kutusunda, "Kimsin sen?" yazılı bir kağıt bulur. Bu soruyu, diğer sorular ve günümüze kadar uzanan bir felsefe kursu takip eder.
Kendine has kurgusu va şaşırtmacalarıyla, Jostein Gaarder, 15 yaş ve üstü gençlere sadece kuru bir felsefe tarihi sunmak değil, aynı zamanda hayatı anlamaya yönelik sorular sormanın yollarını açar.

Çağımız bölümünde şöyle diyor yazar:
"Bütün gerçek filozofların gözleri hep açık olmalı.
Hiç beyaz karga görmemiş olsak da, aramayı
sürdürmeliyiz. Günün birinde, benim gibi
bir şüpheci bile daha önce inanmak istemediği
bir olguyu kabul etmek zorunda kalabilir.
Bu olasılığın kapısını açık tutmasam, dogmatik biri
olurdum. Gerçek bir filozof olmazdım o zaman."