TUTKULAR VE TUTSAKLAR

FİYAT BİLGİSİ

Fiyat Bilgisi Yükleniyor


Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.

Kitap ile ilgili henüz alıntı paylaşılmamış.

Kitap Bilgileri

Kitap Yazarı Evin Çiçek
Yayınevi PERİ YAYINLARI
ISBN 9789758245413
Sayfa Sayısı 384
Tür #sosyoloji̇ #sosyoloji̇

P>Erkek kadın ilişkisinde, zayıf kişilikler üsten gördüğü otoriteyi güç olarak zayıf altakilerine karşı kullanır. Bunda Kürtlerin, ezilen cins olarak kadınların ziyadesiyle paylarına düşeni aldıklarını gözlemlemekteyiz.

Avrupa'ya giden geri kalmış toplumların kadınları ve erkekleri orada kendilerine öncelikle bir iş bulma gayreti içine girdi. Bu doğal. Ancak İş bulamayanlar ve yasa dışı yollarla gidip oturum alamayanlar, değişik yollar aradılar Avrupa'da yaşamak için.

Bunların dışında da yabancılarla, daha ziyade Avrupa'nın yerileriyle evlilik yapmak geliyordu. Başta bu durum erkekler için özendirici de oldu. Daha sonra durum her iki taraf için de çıkar ilişkisine dayanınca işin cılkı çıktı.

Tabii bu gibi durumda olanların başını Kürtler, Türkler ve diğer doğu hakları çekiyor. Ahlak yerleşiyordu. Avrupa'da "para herşey olmaz, olamaz" denen şeyleri alt-üst ediyordu. Bu kitap; Kürtler de evlilik ve yaşadıkları trajik ilişkilerin yanısıra, kendi toprağından kopanların daha başka nelerinden koptuğunu da gözönüne sergiliyordu.

Tutkuyla yola çıkan insanların nasıl da tutsak hale geldiklerini öğreneceğiz...