Patrick Süskind Türkiyeli okurların yakından tanıdığı sevdiği bir ad. Unutulma romanı Koku, kısa romanı Güvercin ve Bay Sommer'in Öyküsü'nün ardından bu kez de öyküleriyle karşınızda Süskind.
İnsan doğasını zayıflıkları ve erdemleriyle iyi bilen bir yazar. Derin bir gözlem gücü, kendini hissettiren ama dozunda bir ironi, fantastik bir kurgulama bu öykülerin ortak özelliği. Resimlerinde yeterli derinliğin olmadığını söyleyen bir eleştirmen yüzünden yaşamı alt üst olan genç bir kadın ressam, şaşırtıcı bir satranç oyununun tuhaf oyuncuları dünyanın acımasızca kapanan bir midye kabuğu olduğuna inanan bir kuyumcu, yazınsal bellek kaybından yakınan bir okur bu ilginç öykülerin ilginç kahramanları.
Süskind'in usta bir anlatıcı olduğunu bir kez daha kanıtlayan Üçbuçuk Öykü küçük ama belleklerde hoş bir tat bırakan bir kitapçık.
Kitap ile ilgili henüz yorum yapılmamış.